viernes, 4 de junio de 2021

SORTIDA AL BOSC SOLDEVILA

 

 LES GUARDIANES DEL BOSC SOLDEVILA

Avui hem pogut gaudir del contacte amb la natura i carregar-nos d’energia! Els Guardians del Bosc ens han convidat al Bosc Soldevila per a conèixer-lo de ben a prop i gaudir d’aquest espai natural de Santa Perpètua. 


Quan hem arribat al Bosc l'Alba i la Núria ens esperaven preparades per explicar-nos en què consistiria l'activitat.


   


Utilitzant els cinc sentits ens hem convertit en autèntics exploradors/es del Bosc amb l'objectiu d'apreciar tots els beneficis que la natura ens ofereix.

Cada pista que trobàvem ens proposava conèixer amb major profunditat el bosc a través d'un dels nostres sentits:


La vista

   


El tacte




Després ens van ensenyar la cançó de les guardianes de bosc   


L'olfacte

    


L'oïda



El gust


____________________________


XAROP DE PINYES  

El xarop de pinyes de pi blanc és un remei natural indicat per  alleugerir la tos en cas de refredats lleus. És una recepta antiga  transmesa per les Guardianes del Bosc. Esperem que la gaudiu!  

INGREDIENTS (per a fer un pot individual) 

- 3 pinyes de pi blanc 

(de segon any, les que  

encara estan tancades)  

- ½ got d’aigua  

- ½ got de sucre morè  

PROCEDIMENT  

Posem les pinyes, l’aigua i el sucre en una cassola petita a escalfar  (a foc mig). Anem remenant tenint cura d’anar remullant les pinyes  amb el líquid calent, perquè es vagin obrint. Passats uns 15 minuts  (o quan quedi una textura acaramelada) ho retirem del foc. Ho  deixem refredar una mica i ja ho podem posar en un pot de vidre.  

A TENIR EN COMPTE!  

- La textura del xarop en refredar-se es quedarà més sòlida.  Cal vigilar de no passar-nos amb el temps d’escalfar-ho al  foc.  

- Cal guardar el xarop de pinyes en algun lloc fresc i on no li  toqui el Sol. Si ho fem així ens pot durar aproximadament 1  mes.

_________________________   


En acabar el viatge pels 5 sentits podem afirmar que ja som "Coneixedores i coneixedors del Bosc Soldevila". Aquí teniu més fotos.

                                                                                FOTOS


No hay comentarios:

Publicar un comentario

GIMCANA I CINEMA

  💦GIMCANA I CINEMA🎦 Hola famílies! Aquí teniu les activitats que els gira-sols van fer els últims dies d'escola, sens dubte s'ho ...